szív
11165331_835593496478133_8461119932218273069_n (2)
Gábeli Noémi

baboksarga A mese úgy kezdődött, hogy gyerekkoromban Anyukámmal bábokat, babákat, ruhákat varrtunk, kötöttünk és persze kézműveskedtünk. Aztán úgy folytatódott, hogy középiskolában megtanultam férfi öltönyt varrni, ahonnan egyenes út vezetett a gyerekruha-gyártás, majd a női ruhák felé.

Aztán jöttek a kitérők és a gyerekek. Nekik szerencsére “muszáj” volt újabb és újabb ruhát, takarót, állatkát és egyszer csak, egy babzsákot készíteni. Azt az egyet gyorsan követte még néhány, hiszen kedvet kaptak a barátnők is velem együtt, mert hát puha volt, meleg, kényelmes és pont olyan színű, mintájú, amitől a sajátunknak mondhattuk.
Ezzel egy időben már egy ajándékbolt tulajdonosa is voltam, így a boltba beköltözhetett a sok mások által kitalált szépség mellé a sajátom is, így lett kerek az egész.
Mindez 2010-ben történt, azóta sok-sok babzsák készült és költözött  el gyerekszobákba és nappalikba, kis kedvencekkel, monogrammal díszítve, a visszajelzések szerint kicsik és nagyok örömére.
Mikor egy kisfiú csak abban akar aludni, mikor házassági évfordulóra alkotunk, vagy mikor egy apuka verssel lep meg, tudom, hogy nem hiába adom bele a kis szívem :)
babzsák
Íme a vers és ez ihlető fotója: “Babbal bélelt boldogság Elringat a boldog zsák. Mesealak, szál virág, házi kedvenc, fű-fa-ág. Piciny sajt, mit egér rág. Puhán pihen a világ.”

 

Készültek azóta sünök, kutyák, cicák, dinók, tengerészek mellett matrjoska-babák és balerinák, Eiffel-torony és űrhajó, nagy részük a galériában látható.. A legnehezebbnek vagy furcsábbnak tűnő kérés megvalósítása a legizgalmasabb feladat, inspirál és kihívás elé állít, ugyanakkor óriási sikerélményt is ad, így a mese folytatásában várom az új megvalósítandó  elképzeléseket :).
Untitled-1 (1)